Hovedside Tjenester Om oss Kontakt Produkter

MBT-Sko

MBT står for Masai Barefoot Technology.

Artikkel fra Østlandets Blad

Prøver sko hos akupunktøren
Når akupunktør Andreas Gunnarstorp ved Helsehuset Ski har pasienter til behandling, lar han dem ofte prøve sko.
artikkel bilde

SKI: Akupunktøren med 20 års erfaring stikker ikke bare nåler i kroppen til folk. Siden mai har Gunnarstorp også vært forhandler av en nylig utviklet skotype, kalt MBT, som han mener kan gi helsebringende gevinst for mange.

- Kommer det en pasient til meg med slitasjegikt, så lar jeg også vedkommende få prøve hvordan skoen føles for kroppen. Skoen er designet med en spesiell såle som etterligner det å gå barbeint på mykt underlag, selv om du går på harde flater som asfalt og parkett, sier Gunnarstorp.

Sandaler, spasersko, vernesko, vintersko og en egen joggemodell står i rommet ved siden av den tradisjonelle behandlerbenken hos akupunktøren. Gunnarstorp mener skoene kan være nyttige for personer som sliter med ulike plager.
- Skoene er bra for ryggpasienter, for kneproblematikk, slitasjegikt og ustabilitet i ankler og knær, sier Gunnarstorp.

Balanse
Forkortelsen MBT står for Masai Barefoot Technology.
- Masaiene i Kenya går barbeint hele dagen, og er kjent for sin gode holdning. Studier fra England og Canada viser at MBT-skoene har en såle som gir leddavlastning, en balanseutfordring og en holdningskorreksjon. Skoen påvirker hele kroppen, hevder Gunnarstorp.
Akupunktøren mener dessuten at personer som allerede sliter med dårlig balanse, ikke vil få ytterligere problemer av å bruke skoen.
- Nei, tvert imot. Da får de trent balansen og blir bedre, mener Gunnarstorp.
I et informasjonshefte om MBT står det at noen mennesker «kan bruke skoen gjennom hele dagen fra første stund. Andre må bruke noen dager for å bli tilvendt, og kanskje begrense bruken til 10-15 minutter av gangen».

Skokvalitet
Skoen fra MBT er utviklet av en sveitsisk ingeniør, og er ifølge Gunnarstorp ganske så ny på markedet.
- Veldig få har hørt om denne skoen foreløpig, men jeg opplever at interessen øker. Skoen har vært på markedet i Norge i ett års tid, sier Gunnarstorp.
- Folk flest bruker sko med «vanlig» såle. Er ikke de gode nok?
- Andre sko er ikke designet for å etterligne det å gå barbeint på mykt underlag, de ivaretar ikke det aspektet. Jeg vil ellers ikke mene så mye om kvaliteten på andre sko, men fokusere på det jeg selv driver med, sier Gunnarstorp.
Han mener også at MBT-sko kan være nyttige for idrettsutøvere, og skoen er inne i enkelte særforbund i idretten, som skøyteforbundet.
- Den kan eksempelvis være med på å forebygge skader, og har en avlastende effekt på ledd. Den bedrer blodsirkulasjonen og minsker derfor restitusjonstiden etter trening sier akupunktøren.
Sitt første møte med skoen hadde han for noen måneder siden.
- Da traff jeg på en kompis som er tidligere fotballspiller med typisk stiv gange. Han brukte skoene, og plutselig gikk han mer avslappet og på en god måte, sier Gunnarstorp.
Få har hørt om MBT.
ØB har vært i kontakt med flere fotterapeuter i Follo. Kun en av dem hadde hørt om skoen, etter et foredrag med en forhandler. Terapeutene vil ikke uttale seg spesielt om skoen, ettersom de også selger andre typer.

--------------------------------------------------------------------------------
Kilde Østlandets Blad
Andreas R. Graven, Alexander Nyhagen, tipsossoblad.no, www.oblad.no

http://www.oblad.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050806/NYHETER/240950&SearchID=73216855252443


Hva er MBT?
MBT er en ikke en sko i tradisjonell forstand. MBT utfordrer dine muskler til å bli mer aktive! Det utfordrer deg til å bli bedre koordinert, utvikle bedre balanse og bedre bevegelsesfunksjon.

MBT tar utgangspunkt i at det moderne mennesket tilbringer det meste av sin hverdag i forflytning på jevne og harde flater som gulv, asfalt og betong. Dette er ingen ideell situasjon. For mennesket er skapt til å bevege seg i ulendt og variert terreng i naturen.

Den stereotype hverdagen bryter ned menneskets bevegelsesberedskap og skader kroppen.
Det vil MBT gjøre noe med.

MBT:
gir en gåopplevelse med unik støtdempning og leddavlastning
forbedrer balansen
forebygger skader
bedrer kroppsholdningen
øker prestasjonen i mange idretter

Produktnavnet MBT står for:
Masai, fordi masaifolket går lange avstander og bærer tunge bører på hodet uten å utvikle belastningsskader.
Barefoot fordi masaiene beveger seg barbent og biomekanisk hensiktsmessig dvs mekanisk fornuftig.
Technology fordi ny, innovativ tenkning har resultert i en unik teknologi som gjenskaper de naturlige betingelsene for å stå og gå, selv når omgivelsene er stereotype.
MBT forener det urgamle, det opprinnelige med det nyskapende!

Mer informasjon om MBT skoen finner du her


Noen uttalelser om hva MBT skoen har gjort for dem:

Skøytelandslaget bruker MBT som treningsinstrument og sponses av Swiss Masai Norge!

Nina-Lill Svendsen (danser, koreograf, pedagog): ” Jeg går masse med MBT-skoene. De gir meg en følelse av velvære. Jeg kjenner at kroppen fungerer harmonisk, den kommer automatisk i balanse. Dessuten er de rett og slett fantastiske å gå i, myke og behagelige. MBT gir muligheter for å gå i en naturlig, oppreist stilling. MBTs egenskaper må være midt i blinken for dansere”.

Terje Totland (fysioterapeut, tidligere norgesrekordholder i høyde): ” Sandalene er fantastiske i arbeidssituasjonen min. Jeg jobber på harde gulv hele dagen og det blir mye ståing og gåing. MBT virker avlastende på kroppen. Jeg blir ikke stiv og trøtt i ryggen etter en arbeidsdag”.

Sven Nordin (skuespiller): ”Herlig å gå med MBT! Går daglige turer med dem. Jeg bruker dem også mye til golfspilling. Dessuten har kona og begge døtrene mine kjøpt MBT. De opplever dem som myke og gode!”


Egil ”Drillo” Olsen (tidligere landslagstrener i fotball): ” Jeg har operert ankelen flere ganger og hadde mange komplikasjoner etter siste operasjon. Jeg liker MBT-skoene veldig godt og bruker dem mye. De er behagelige å gå i. Normalt får jeg smerter når jeg går. Jeg får ikke vondt når jeg bruker MBT”.

Steinar Hoen ( tidligere europamester i høyde): ” MBT er helt fantastiske. Både under og etter min aktive idrettskarriere har jeg slitt med ryggproblemer. Jeg får lett vondt i ryggen hvis jeg går mye eller står rolig over lang tid. Dette har gjort vanlige byturer til en plage. Helt til jeg prøvde MBT! Jeg tror aldri jeg har gått så mye som jeg gjorde under OL i Athen og mine tidligere ryggproblemer har glimret med sitt fravær. I tillegg er de utrolig behagelig. MBT er definitift det beste fottøyet jeg noensinne har prøvd!”

Ådne Søndrål (olympisk mester skøyter): ” Veldig behagelige å både gå gå og stå i. Har tidligere hatt problemer når jeg har stått lenge. Ideelle å bruke når jeg er ute og shopper med madammen!

Anders Giske (tidligere fotballspiller på landslaget, Brann, Bayer Leverkusen, 1. FC Nürnberg og 1. FC Køln): "Jeg likte MBT fra første stund. Allerede etter et par minutter merket jeg at dette var skoene for meg! Nå kan jeg stå lenge uten ryggsmerter, noe som har vært et problem tidligere. Med MBT unngår man den statiske belastningen, og det gjør godt for muskler og ledd. Et glimrende og behagelig fottøy for alle som er opptatt av å ta vare på helsen, både aktive og tidligere idrettsfolk!"

Peer Staff (lege, fysikalsk medisin): ” Å gå med MBT: Oppleves som å bevege seg på et teppe av myk mose. Belastningen på ankler, knær, hofter og ryggsøylen avdempes merkbart enten du beveger deg eller står stille. Det kjennes lettere å gå. Skoens utforming gir deg fart. Balansen stimuleres hele tiden”.

Kilde: http://www.swissmasai.no/


Tilbake til hovedsiden

Helsehuset Ski, Idrettsveien 7, 3.etg, 1400 Ski