Hovedside Tjenester Om oss Kontakt Produkter

Tjenester

Akupunktur er en del av tradisjonell kinesisk medisin (TKM). I tillegg til akupunktur omfatter kinesisk medisin urtemedisin, kosthold, koppebehandling, tai ji og qigong.

I tradisjonell kinesisk medisin ser man på sykdom som en ubalanse i kroppens energisystem. Det kan være for lite energi et sted og for mye energi et annet sted, eller energien kan være blokkert. Kroppen betraktes som et helhetlig system, hvor kropp og sjel hører sammen og påvirker hverandre gjensidig. Menneskekroppen prøver til enhver tid å opprettholde balanse og likevekt. Ved for stor fysisk eller psykisk belastning på kroppen, kan dette blir forstyrret og det oppstår symptomer som tegn på ubalanse.

Ved å behandle ulike akupunkturpunkter, påvirker man energikretsløpet, lindrer symptomer og gjenoppretter dermed kroppens balanse.

Hva kan behandles med akupunktur?
 

 • Muskel/skjelettplager, eks.:Smertetilstander i nakke, skuldre, skulder, albue, rygg, hofte og kne. Senebetennelse, hodepine, migrene, rheumatiske plager.

 • Luftveislidelser, eks.: Astma, allergi, forkjølelse, bihuler

 • Fordøyelseslidelser, eks.: Treg mage, diaré, luftplager, sure oppstøt

 • Urinveislidelser. eks.: Blærekatarr, nyrebekkenbetennelse, hyppig vannlating

 • Gynekologiske lidelser, eks.:Menstruasjonsforstyrrelser (for mye blødninger, uregelmessigheter i syklus etc.), premenstruelle plager, infertilitet, plager i overgangsalder. Modningsakupunktur.

 • Emosjonelle lidelser, eks.: Angst, uro, depresjon, nervøsitet

 • Diffuse lidelser, eks.: Trettet, irritabilitet, anspenthet, svimmelhet, søvnforstyrrelser, nedsatt immunforsvar, kollikk, impotens.

Vi har nevnt et knippe forskjellige lidelser. Nøl ikke med å ringe en av være terapeuter. Vi kan kanskje hjelpe deg selv om dine helt spesielle lidelser ikke er nevnt.

EFFEKTEN AV AKUPUNKTUR HAR BLITT ANERKJENT AV VERDENS HELSEORGANISASJON (WHO), FOR DENS EFFEKT PÅ OVER 40 FORSKJELLIGE LIDELSER


 

Progesteron mot overgangsplager

Det finnes andre muligheter enn østrogen mot overgangsplager, påpeker akupunktør Tove Dahl Hunsager, som brenner for æ gi pasientene et bedre alternativ. Det er mye bruk av østrogen, men østrogenet har virkninger som ikke er heldige, sier hun.

Tove Dahl Hunsager snakker i stedet varmt om naturlig progesteron.

De fleste kvinner tror at det er æstrogen de trenger, mens en spyttprøve kan vise at det er progesteron som det trengs påfyll av. Og da snakker vi om naturlig progesteron dannet fra diosgenin som det finnes masse av i jamsrotplanten kalt Dioscorea. Diosgenin kan blir konvertert på en billig måte nøyaktig til det samme molekyl som humant progesteron.

Les mer her (PDF)


Vakuummassasje
Vakuummassasje etter "Vita Geo"-metoden er utviklet av de to russiske
legene Micael Bazanov og Valerij Koucherouk som driver Vita Geo-klinikken i Oslo. Metoden har sitt utspring i tradisjonell kopping fra Kinesisk medisin, men er blitt utviklet videre i de senere år. Som et diagnostisk hjelpemiddel brukes termofotografering av pasienten for å avdekke områder med dårlig blodgjennomstræmning. Behandlingen består i at man med små glasskolber koplet til en vakuumpumpe masserer de områdene som har dårlig blodsirkulasjon.

Når riktig blodsirkulasjon er gjenopprettet normaliseres funksjoner i sener, muskler og organer. Massasjen virker spesielt dypt p.g.a vakuumsuget.
Kraften i suget kan reguleres trinnløst og dermed anpasses den enkelte
pasient. Metoden egner seg meget godt både til muskel/skjelettproblematikk
og organforstyrrelser.

Eksempler på plager som kan lindres med vakuummassasje er allergi, astma, nakke-ryggsmerter, irritasjoner i alle ledd, fordøyelsesbsvær, hodepine og hormonforstyrrelser for å nevne noe.


Hva er kinesiologi
Ordet "kinesiologi" kommer fra gresk og betyr "læren om bevegelse", og viser til menneskets bevegelsesapparat, nemlig musklene. Kinesiolgi og manuell muskeltesting er en del av alternativmedisinen og naturlegekunsten, og er et resultat av østens lære om energier og vestens kunnskaper om nevrologi, fysiologi og anatomi.

Kinesiologi er med andre ord en kommunikajonsmetode med et menneskes nervesystem.

John har god erfaring med rygg og nakkeproblemer, uro i kroppen, stressrelaterte symptomer og plager, urolighet, smerter, sorg, spiseproblemer, søvnproblemer, utbrenthet, luftveisplager, lese og skrivevansker og mye mye annet. Med andre ord æ kunne bidra positivt til din endringsprosess.

Husk at alle kan ha god nytte av KINESIOLOGI
- Enten du opplever at du sliter med en sykdom, lidelse eller annet som stresser deg i din hverdag, eller at du ønsker å forbedre noe du allerede mestrer bra. Kinesiologi kan gjøre deg godt. Med kinesiolgien søker man å finne de ressurser som kan bidra til å løse dine problemer, finne løsninger for en positiv utvikling kontra det å se på sykdom og symptomer.

John jobber utfra et holistisk (helhetlig) syn på mennesket

 • Mentalt:  alle våre mentale prosesser, som tanker, stress,
  det å ikke takle stress o.l.
 • Emosjonelt: følelsene våre. Jeg føler ... Jeg liker ... Jeg liker ikke ... Glad i ... Hater ... o.l.
 • Fysisk:  kroppens struktur, dvs. muskler og skjelett
 • Meridian:  kroppens elektriske system, nerver og nervebanene våre

Ubalanser og det som stresser oss i kroppen vil gi et "utslag" på et av disse områdene. "Utslagene" finner vi ved bruk av lett muskeltesting, slik kan en kinesiolog hjelpe pasienten med å identifisere årsaken bak symptomene. Den utføres ved å bruke lett, manuell muskeltesting hvor man tester / trykker på en muskel for å kjenne muskelens tonus. Med andre ord: undersøker muskelens evne til at opprettholde motstand/trykket uten vanskeligheter. Hvis muskelen ved testen / trykket får nedsatt tonus/ gir etter, så kan det være en ubalanse i kroppens energisystem.

Kinesiologi bygger på kunnskapen om anatomi og fysiologi og prinsippet, at det ikke bare er blod og lymfe som strømmer gjennom kroppen vær, men også energi. Når energien i kroppen vår flyter fritt, strømmer energien gjennom meridianbanene og vi er i balanse 😄
Når vi er i ubalanse, betyr at energien er blokkert i en eller flere meridianer, og vi fungerer ikke så godt som vi kan 😢

Husk at kropp og sjel er to sider av samme sak, mennesket er en helhet.


Noen linker

www.dnkf.no  Den Norske Kinesiologiforening
www.neuro-training.no Neuro-Training sine hjemmeside i Norge
 

Tilbake til hovedsiden

Helsehuset Ski, Holtegrenda 5, 1.etg, 1400 Ski